27.10.2009

Pippurinen possuruukku taikinakuoressa

Ohjeen löysin Tuulentuvalta. Resepti on 2:lle. Itse tein tuplana ja muuten onnistui hyvin, mutta taikinakuoreen upposi jauhoja ainakin triplasti? Kuvaa en kerinnyt nappaamaan kun nälkäiset odottivat jo pöydässä.

Kastike:
250-300 g possun ulkofilettä suikaleina
1 pieni sipuli
1 purkki herkkusieniä
1 rkl vehnäjauhoja
80-90 g pippurista tuorejuustoa
2 dl kevyttä fraichea
1 tl balsami punaviinietikkaa
1 tl soijaa
2-3 tl hunajaa
(suolaa)
Paistamiseen: oliiviöljyn ja margariinin seosta (1:1)

Kuori:
1 dl vehnäjauhoja
ripaus leivinjauhetta
1 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 dl vettä

Tarjoamiseen:
2 pientä uuninkestävää posliinikulhoa

Pilko sipuli ja valuta herkkusienet. Kuumenna pannulla hiukan oliiviöljyä ja margariinia ja paista sipuleita ja herkkusieniä, kunnes sipulit ottavat hiukan väriä. Lisää huoneenlämpöiset lihasuikaleet ja ruskista nopeasti kuumalla pannulla. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele hetki huolella. Alenna lämpö ykköselle ja lisää joukkoon murusteltu juusto, fraiche, hunaja, etikka ja soija. Sekoita kunnes seos on tasaista ja sakeaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna porista hiljaisella tulella sen aikaa, kun valmistat taikinan.

Sekoita vehnäjauhoihin ripaus leivinjauhetta ja kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi sekä oliiviöljy. Sekoita ja vaivaa vinhasti ja lisää tarvittaessa hiukan jauhoja, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä kaksi lituskaista kiekkoa, jotka peittävät reilusti käyttämäsi kulhon suun. Lusikoi kulhoihin kuuma possukastike ja nosta taikinakansi päälle. Painele reunoja vasten niin että taikina pysyy paikoillaan ja jää pinnalta suoraksi. Ole kuitenkin sen verran varovainen ettei reuna repeä. Pirskota kuorille hiukan oliiviöljyä tai sipaise öliiviöljyyn kastetulla suidilla. Laita kulhot 200c uunin ylätasolle ja kuumenna kunnes kuoreen ilmestyy ruskeita pilkkuja. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti