24.4.2010

Tom kha gai

Törkeen hyvä soppa! Ei ehkä pääruoaksi, mutta alkukeitoksi mitä mainioin. Tulista tämä ei ollut ollenkaan, mutta ei se haitannut kun muut maut oli kohdillaan. Alkuperäinen ohje täältä.



0,5 l kanalientä
pala inkivääriä viipaloituna
1 punainen ja 1 vihreä chili
1 sitruunaruoho
5 limenlehteä
3 rkl kalakastiketta
1/2 limen mehu
1 rkl ruskeaa sokeria (1rkl ruokosokerisiirappia)
2 broilerin rintafileetä (300g marinoimattomia broilersuikaleita)
4 dl kookosmaitoa
(päälle ruohosipulisilppua)

Laita kanaliemi kiehumaan. Lisää inkivääri, puolet ohuelti viipaloiduista chileistä, paloiteltu sitruunaruoho, limenlehdet, kalakastike, limemehu ja sokeri. Anna kiehua hetken ja lisää broilersuilakeet. Keittele, kunnes liha on kypsää.

Lisää kookosmaito ja anna kiehua matalalla lämmöllä vielä muutama minuutti. Viipaloi ohuelti loput chilit ja ripota keiton pinnalle. Poista sitruunaruoho ja limenlehdet ennen tarjoilua.

(Jos et pidä kovin tulisesta ruoasta, vähennä chilin määrää ja tarjoa hienonnettua chiliä erikseen niille, jotka kaipaavat tulisuutta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti