30.5.2010

Espanjalaiset lihapullat kastikkeella

Ohje Maku.fi:stä.



1 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl porkkanaa
2 dl vettä
30 g moniviljapaahtoleipäviipaletta
1/4 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
400 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Kastike
400 g tomaattimurskaa
1 rkl chilijauhetta
1/2 dl tuoretta oreganoa (silputtuna)
1/4 tl kanelia
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl vettä

Leikkaa sipulit silpuksi ja raasta porkkana. Lisää ne veteen yhdessä paahtoleivän kanssa. Mausta seos ja sekoita joukkoon jauheliha. Anna taikinan levätä hetken ja pyörittele siitä lihapullia. Nostele pyörykät uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se pullien päälle uunivuokaan. Jatka paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoile lihapullat esimerkiksi pastan kanssa tai mutustele sellaisinaan tuoreen ruisleivän kanssa tapas-tyyliin.

2 kommenttia: