30.5.2010

Kedgeree

Olipas herkkua. Nauti kauniina kesäpäivänä kuoharilasillisen kera ;) Ohje Pastanjauhantaa-blogista.

Kedgeree



300 g basmatiriisiä
50 g suolatonta voita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tulista currytahnaa
1 pieni punasipuli, hienonnettuna
225 g savustettua lohta, paloiteltuna
4 kovaksi keitettyä munaa , kuorittuna ja lohkottuna
4 kevätsipulia pilkottuna
limen mehu
tuoretta korianteria ja sileälehtistä persiljaa (laitoin vain korianteria)

Kaada riisi kattilaan, kaada päälle 7 dl vettä ja ripottele joukkoon reilusti suolaa. Peitä ja anna kiehahtaa. Poista sitten kansi ja anna veden imeytyä riisiin (tämän pitäisi kestää n. 15 minuuttia). Käännä tämän jälkeen virta pois ja peitä kannella.

Sulata 50 g voita suurella paistinpannulla. Sekoita joukkoon currytahna ja paista sekoitellen, kunnes tuoksut tulvahtavat ilmoille. Lisää sitten sipuli ja paista niin pitkään, että sipuli alkaa pehmetä ja ehkä hieman ruskistuakin.

Kippaa sitten sekaan keitetyt riisit ja sekoita nopeasti: niin, että pannun pohjalla oleva soosi imeytyy riisiin mahdollisimman tasaisesti. Sekoita varovasti joukkoon lohi, munat, kevätsipulit ja limestä puristettu mehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti