13.7.2010

Paahdettu peruna-fetasalaatti

Ohje Voisilmäpeliä -blogista. Kurpitsansiemenet korvasin pinjansiemenillä ja tein tuplana. Hyvä kesäsalaatti!

Paahdettu peruna-fetasalaatti (kahdelle)



12 pientä uutta perunaa
1 punainen paprika
n. 10 kirsikkatomaattia

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
chilijauhetta maun mukaan
mustapippuria
suolaa
(ripaus korianterijauhetta)

1 ruukku rucolaa tai muuta salaattia
kourallinen kurpitsansiemeniä
100 g fetajuustoa
loraus oliiviöljyä

Pese perunat huolellisesti mutta jätä kuoret. Halkaise 2-4 osaan vähän riippuen pottujen koosta. Laita paistonkestävään vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä sekä mausteita, sekoita. Paahda 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Pilko sillä välin paprika muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Kun perunat ovat paahtuneet parisenkymmentä minuuttia, lisää astiaan paprika ja tomaatit (ja ehkä vähän lisää öljyä ja mausteita) ja paahda vielä toiset 20 minuuttia tai kunnes kaikki on sopivan pehmeää ja reunoilta kärähtänyttä. Vihanneksia kannattaa paahtamisen aikana käännellä lastalla kerran tai pari.

Kokoa salaatti rucolasta tai muusta salaatista ja paahdetuista vihanneksista. Lisää kurpitsansiemenet, murustele päälle feta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti