Ohje Kädenvääntöä-blogista.
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
n. 1 dl vettä
loraus öljyä
(tee sellainen kaulittava taikina joka ei tartu joka puolelle)
2 dl ranskankermaa
1,5 pakettia pekonia (käytin 170g)
puolikas purjo (käytin pari salottisipulia)
mustapippuria
Sekoita taikinan ainekset keskenään, vaivaa ja möyhennä. Jos on aikaa, pistä taikina jääkaappiin jäähdyttelemään. Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä niin ohueksi kuin vain ikinä mahdollista.
Levitä ensin päälle ranskankerma, jota saa olla runsaasti. Ripottele pinnalle pieniksi leikattu pekoni ja purjorenkaat. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia niin, että reunat ovat selkeästi tummuneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti