21.5.2011

Salaatti avokadosta, verigreipistä (ja vuohenjuustosta)

Ohje Hannalta, eli täältä. Vuohenjuuston korvasin fetalla, hyvää niinkin.

Salaatti avokadosta, verigreipistä (ja vuohenjuustosta)



1:lle
1/4 verigreippiä
40-50 g vuohenjuustoa
kourallinen rapeaa salaattia
½ avokadoa
tomaattia ja/tai kurkkua
2 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä

Pilko avokado ja tomaatti/kurkku, kuori ja paloittele verigreippi. Kasaa lautaselle kasa haluamaasi salaattia ja asettele kasvikset päälle. Murustele vuohenjuusto salaatin pinnalle ja ripottele koko komeuden päälle paahdettuja cashewpähkinöitä (esim. saksanpähkinät käyvät myös). Viimeistele sitruunavinaigretellä. Nauti heti.

Sitruunavinaigrette
½ (luomu)sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä (extra virgin)
n. 1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria
merisuolaa
(ruoko)sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti keskenään, maistele ja maustele makusi mukaiseksi. Helposti tällaisten kastikkeiden sekoitus käy esimerkiksi pienessä kannellisessa lasipurkissa: kasaa ainekset purkkiin, kansi kiinni ja ravistele sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti