21.5.2011

Kaali alla Carbonara

Ohje Karppaus.infosta. Täytyy myöntää, yllätyin miten hyvää tästä tuli.

Neljä annosta:
n. 500g kaalia
tilkka vettä
3rkl voita
suolaa
1 pkt (pieni) pekonia
100g ylikypsää possun savukylkeä
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
3 kananmunankeltuaista
mustapippuria, basilikaa
runsaasti parmesanlastuja

1. Suikaloi kaali siten, että se muistuttaa tagliatellepastaa (pitkiä noin puolen sentin suikaleita). Hauduta kaali kattilassa voi-vesiseoksessa melkein kypsäksi (al dente).
2. Paista suikaloitu pekoni ja savukylki pannussa melko rapeaksi. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota. Anna paistua hetken.
3. Sekoita kulhossa kerma ja keltuaiset, mausta.
4. Lisää savukylki-pekoni ja kerma kaalin sekaan, sekoita hyvin. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes keltuaiset hiukan kypsyvät, mutta eivät kokkaroidu.
5. Tarjoile parmesanlastujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti