21.5.2011

Salaatti avocadosta ja paahdetuista porkkanoista

Ohje (taas) Hannalta. Hyvää!

500 g pienehköjä (luomu)porkkanoita
2 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
1-3 kuivattua pientä chiliä
merisuolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 tl kuivattua timjamia
oliiviöljyä
puna- tai valkoviinietikkaa
1 appelsiini halkaistuna
1 sitruuna halkaistuna
3 kypsää avocadoa
2 kourallista hyviä salaatteja
1,5 dl creme fraichea
4 rkl paahdettuja siemeniä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori porkkanat ja halkaise pituussuunnassa isommat yksilöt. Keitä suolavedessä viidestä kymmeneen minuuttia, kunnes ovat melkein kypsiä.

Porkkanoiden kiehuessa valmista mausteseos: murskaa huhmareessa juustokuminan siemenet, chilit, pippurit ja suola. Lisää valkosipuli ja timjami ja nuiji tahnaksi. Lisää oliiviöljyä kunnon loraus ja tilkkanen puna- tai valkoviinietikkaa.

Asettele lähes kypsät porkkanat uunivuokaan tai pellille vieriviereen ja kaada mausteseos niiden päälle. Asettele sitruunan ja appelsiinin puolikkaat pellille porkkanoiden viereen leikkauspuoli alaspäin. Paahda uunissa noin kymmenen minuuttia. Ota jäähtymään.

Puolita avocadot, poista kivet ja irroita hedelmäliha. Leikkaa siivuiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Purista sitruunan ja appelsiinin mehut avocadoille estämään tummumista. Kun porkkanat ovat jäähtyneet, sekoita nekin avocadojen sekaan. Lisää
vielä loraukset oliiviöljyä ja etikkaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele varovasti.

Revi mieluisia salaatteja annoskulhon pohjalle reilu kasa, kippaa päälle avocado-porkkanaihanuus, ripottele sinne tänne creme fraichea ja paahdettuja siemeniä. Tarjoile heti ja nuole salaattikulho aterian päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti