22.10.2011

Pekoni-jauhelihamureke

Ohje täältä.

500 g jauhelihaa
100 g pekonia
1 sipuli hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 muna
1 tl suolaa
½ maustemitallista valkopippuria
1 maustemitallinen maustepippuria

Pane korppujauhot hetkeksi veteen turpoamaan tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet laudalla tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajoita ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti. Lisää sipulisilppu ja sekoita, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Nosta pannu sivuun ja anna seoksen jäähtyä.

Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon liha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina pellille leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta aivan sileäksi kostutetuin käsin.

Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin alatasolla 30 - 40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti