20.11.2011

Sipulipiirakka

Ohje Hesarista.

Pohjaan:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja (laitoin 4dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
1/2 dl vettä

Täytteeseen:
600 g sipulia
150 g savulapaa tai pekonia
100 g sinihomejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl timjamia
1 tl suolaa
1 tlk ranskankermaa
2 munaa
1 dl maitoa

Mittaa pohjataikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi niihin rasva ja lisää vesi. Sekoita taikinaksi ja levitä laakeaan paistosvuokaan (halkaisija 26 cm). Leikkaa sipulit viipaleiksi ja hauduta ne pehmeiksi paksupohjaisessa kattilassa yhdessä savulihakuutioiden tai pekonin kanssa. Lisää kattilaan sinihomejuustoa ja mausteet ja anna hautua kunnes juusto on sulanut. Jäähdytä seosta hetki.

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne yhdessä maidon ja ranskankerman kanssa täytteeseen. Sekoita kevyesti ja kaada seos pohjataikinan päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia eli kunnes täyte on läpeensä hyytynyt. Tarjoa piirakka lämpimänä kevyen salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti