5.1.2012

Chili-parsakaali

Ohje täältä. Oiva seuralainen mustapapu-valkosipulitahnassa pyöritellyille kananpaloille.

n. 300 g parsakaalia
3 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
muutama rkl oliiviöljyä
1 dl mantelilastuja (tai enemmän…)
suolaa, mustapippuria, sitruunamehua

Katkaise parsakaalin nuput, kuori ja viipaloi varsi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ota chileistä siemenet ja vaalea malto pois. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla. Varo etteivät pala! Laita lastut sivuun. Paista valkosipuleita ja chilejä pannulla öljyssä siten, että valkosipulit tulevat kullankeltaisiksi. Laita sivuun kun ovat valmiita.

Lisää pannulle öljyä sekä parsakaalin nuput ja pilkotut varret. Paista suhteellisen kovalla lämmöllä parsakaaleja viitisen minuuttia käännellen ahkerasti. Saavat saada väriä. Ota pannu sivuun liedeltä, laita kansi päälle ja anna parsakaalien hautua vielä muutama minuutti.

Laita parsakaalit kulhoon, lisää sekaan chili-valkosipuliseos ja suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Pirskottele päälle sitruunamehua ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti