20.1.2012

Teriyakilohi

Yksinkertaista, mutta niiiin hyvää. Ohje täältä.

600 g merilohifileetä
1 dl teriyakikastiketta
2 rkl vettä
1–2 rkl fariinisokeria
riisiä

Nypi lohifileestä selkäruodot. Leikkaa nahka pois ja poista myös pahan makuinen tumma liha. Leikkaa annospaloiksi. Lämmitä teriyakikastiketta ja lisää siihen sokeri ja tilkka vettä. Pyöritä lohi kastikkeessa ja laita palat 175-asteiseen uuniin noin 15 minuuttia.

Kyytipojaksi lohi sai bataattihöystön. Se sisälsi yhden bataatin, paprikan, pari sipulia ja yhden porkkanan kuutioituna. Pari valkosipulinkynttä, kirsikkatomaatteja, tomaattipyrettä, suolaa ja kasa mausteita. Niitä pyörittelin pannulla kunnes kasvikset pehmenivät (bataatteja keitin hetken ennen pannulle laittoa). Sekaan vielä kourallinen fetajuustoa, niin höystö on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti