14.1.2012

Lihapulla-pecorinopastavuoka

Ohje täältä.

400 g nauta-sika –jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 muna
½ dl korppujauhoja
2 rkl rypsiöljyä
2 dl kirsikkatomaatteja puolitettuina
400 g simpukkapastaa
1 dl vettä
2 dl kermaa
½ rkl vasikanfondia
1 tl soijaa
½ dl pecorinojuustoa raastettuna (käytin parmesaania)
(1/4pkt Mustapekka -juustoa)
kourallinen basilikanlehtiä
Maldon-suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita jauhelihasta, valkosipulista, munasta ja korppujauhoista lihapullataikina. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia ja paista hetki rypsiöljyssä. Siirrä pullat syrjään ja lisää pannulle vesi, kerma, fondi ja soija. Keitä puoleen.

Keitä pastat al dente. Kaada pastat, lihapullat ja liemi pannulta uunivuokaan. Sekoita joukkoon tomaatit. Ripottele pinnalle pecorino ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta rusehtaa.

Ota uunista ja sirottele pinnalle revittyä basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti