21.5.2012

Panang-curry kanasta ja maapähkinöistä

Ohje saatu ystävältä.

1 rkl öljyä
1 pilkottu iso punasipuli
1-2 rkl valmista panang-currytahnaa
2 1/2 dl kookosmaitoa
500 g broilerin reisifileitä suupalan kokoisiksi paloiteltuna
4 kaffirlimetinlehteä
1/2  dl kookoskermaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
2 tl fariinisokeria
1 1/4 dl (80 g) suolattomia paahdettuja maapähkinöitä pilkottuina
1 1/4 dl (15 g) thaibasilikan lehtiä
1 1/4 dl (80 g) pilkottua tuoretta ananasta
1 viipaloitu kurkku
(chilikastiketta tarjoiluun)

Kuumenna öljy wokissa tai isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja currytahna, sekoita  keskilämmöllä 2 minuuttia. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerinpalat ja limetinlehdet. Vähennä lämpöä ja keitä 15 minuuttia. Ota broileri wokista reikäkauhalla. Keitä kastiketta 5 minuuttia, tai kunnes se on osittain kiehunut kasaan ja muuttunut melko paksuksi.

Siirrä broilerinpalat takaisin wokkiin. Lisää kookoskerma, kalakastike, limettimehu ja sokeri ja keitä 5minuuttia. Lisää pähkinät, basilika ja ananas. Tarjoa kurkunviipaleiden, halutessasi chilikastikkeen, sekä höyrytetyn riisin kera. HUOM. Panang-currytahna valmistetaan jauhetuista pähkinöistä(yleensä maapähkinöistä). Tahna on alunperin malesialaista, mutta nykyään sitä käytetään myös thaimaalaisessa ja indonesialaisessa ruoanvalmistuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti