3.5.2012

Suklaamoussekakku (terveyskakku)

Ohje Ruokahommia -blogista. Suussa sulava, ei liian makea kakku. Nam!

150 g hienonnettuja pähkinöitä
50 g voita

Vedä pähkinät sileäksi blenderissä tai sauvasekoittimella, lisää sulatettu voi. Taputtele rengasvuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi. Paista 225 asteessa noin viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Täyte:

4 munaa
3 dl kermaa
200 g Philadelphia-juustoa
300 g suklaata (70-80%, tummempikin käy)
1 rkl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria)

Sulata suklaa vesihauteessa, jätä osa suklaasta raastettavaksi kakun päälle. Erottele keltuaiset, vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma erikseen. Yhdistä keltuaiset, juusto ja vaniljasokeri. Sekoita sulanut suklaa ja puolet kermavaahdosta keskenään. Yhdistä seokseen loppu kermavaahto sekä keltuais-juustoseos. Lisää lopuksi varovasti vaahdotetut valkuaiset. Kaada seos pohjan päälle ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti