23.9.2013

Höyrytettyä kalaa maustekastikkeessa

Ohje kirjasta "Parhaat reseptit Thaimaa"

8 valkosipulinkynttä
5 pientä punaista chilipalkoa
4 limettiä
5 korianterin vartta
6rkl kalakastiketta
2tl sokeria
8 sitruunaruohon vartta (jätin pois)
800g kiinteälihaista kalaa (käytin lohta)

Kuori valkosipuli ja silppua. Puhdista chilit, poista siemenet, huuhdo myös sisäpuolelta ja silppua nekin. Purista mehu limeteistä, huuhdo korianteri, ravista kuivaksi ja nypi lehdet irti. Sekoita keskenään valkosipuli, chili, limettimehu, korianterinlehdet, kalakastike, sokeria ja siirrä sivuun.

Huuhdo sitruunaruohot ja leikkaa varrenpäät vinottain. Huuhdo kalafileet, painele kuivaksi ja leikkaa neljään osaan. Vuoraa höyrytystaso sitruunaruoholla, nosta kalafileet päälle ja höyrytä kiehuvan veden päällä noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Laitoin osan kastikkeesta kalojen päälle jo höyrytysvaiheessa, loput kaadoin kalojen ja riisinuudeleiden päälle. Ja oli meinaan hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti