23.9.2013

Avokado-papu-kananmunatäyte leivälle

Ohje MeNaiset Sport -lehdestä, nro 7/2013.

35g vihreitä papuja
vettä ja suolaa keittämiseen
1 kanamuna
1/2 isosta avokadosta (käytin 1 kokonaisen)
1rkl sitruunamehua
1dl kermaviiliä
2-3rkl makeaa chilikastiketta
1tl sinappia
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
tilliä koristeluun (käytin persiljaa)

Siisti pavut ja puolita ne pituussuunnassa. Laske kattilaan vettä niin, että pavut peittyvät. Mausta vesi reilusti suolalla. Keitä 6-7 minuuttia, kunnes pavut ovat napakan pehmeitä. Valuta vesi pois ja upota pavut saman tien jääkylmään veteen, jotta niiden vihreä väri säilyy.

Keitä kanamuna kypsäksi, noin 7 minuuttia.

Kaavi avokadon puolikkaan sisus kulhoon. Pirkskottele päälle sitruunamehu ja murskaa avokado haarukalla. Kuori keitetty kanamuna ja painele sekin haarukan avulla karkeaksi murskaksi kulhoon.

Yhdistä keskenään loput ainekset ja lisää seos kanamuna-avokadontahnaan. Maista ja mausta suolalla ja pippurirouheella. Pilko pavut ja sekoita täytteen joukkoon tai nostele sämpylöiden sisään ennen avokado-munatäytteen lisäämistä. Koristele tillisilpulla ja nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti