22.9.2013

Lohi-pastamornay

Ohje kirjasta "Suuri Pasta keittokirja".


400g conchiglieta (simpukankuoripastaa)
30g voita
6 pilkottua kevätsipulia (käytin kesäsipulia varsineen)
2 murskattua valkosipulinkynttä
1rkl vehnäjauhoja
2,5dl maitoa
2,5dl hapankermaa
1rkl sitruunamehua
425g lohihiutaleita (laitoin noin 450g tuoretta lohta kuutioituna)
1 1/4dl hienonnettua persiljaa

Keitä pasta runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Pastan kiehuessa sulata voi keskikokoisessa pannussa, lisää sipulit ja valkosipuli ja hämmennä miedolla lämmöllä 3 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsyneet. Lisää jauhot ja sekoita 1 minuutti. Sekoita maito, hapankerma ja sitruunamehu kannussa. Lisää vähitellen sipulisekoitukseen koko ajan sekoittaen. Sekoita keskilämmöllä 3 minuuttia, tai kunnes seos kiehuu ja saostuu.

Lisää lohi ja persilja pannuun ja sekoita 1 minuutti, tai kunnes se on kauttaaltaan kuumaa. Lisää valutetun pastan joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti