6.6.2015

Mascarponella hunnutettu raparperipiiras

Kesän eka raparperipiirakka ja hyvää oli. Ohje Kinuskikissalta.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Raparperitäyte:
500 g raparperia
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria (käytin intiaanisokeria)
1 rkl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata (jätin pois, mutta lisäsin vähän sokeria joukkoon)

Pinnalle:
vaniljansiemeniä (vaniljamyllystä, valmiina jauheena tai vaniljatangosta)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja 4-5 cm:n verran reunoille.

Taittele alumiinifolio kaksinkerroin ja leikkaa siitä kapeita suikaleita. Painele foliosuikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä. Halutessasi voit nostaa jäähtyneen pohjan leivinpaperin avulla vuoasta ja siirtää paperin päältä tarjoilulautaselle.

Leikkaa raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Leikkaa paksummat raparperit muutamaan osaan. Sulata voi pannulla kiehuvaksi. Lisää raparperit, kaneli ja muscovadosokeri. Keitä raparpereita, kunnes ohuimmat varret ovat pehmenneet. Raparperit kypsyvät herkästi liikaa ja hajoavat, joten ole tarkkana. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Anna jäähtyä ennen mascarponevaahdon levittämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti