21.7.2015

Pad Thai eli paistettu nuudeli thaimaalaisittain

Ohje Kokit ja Potit.

kastike*
1 dl tamarinditahnaa
(hieman vettä)
1 dl palmusokeria
4 rkl kalakastiketta

nuudelit
100g leveää riisinuudelia (kuivapaino)
vettä nuudelien liottamiseen
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 shalottisipuli
n. 100g kiinteää tofua (tai vähemmän, jos lisänä on muutakin proteiinia)
1 kananmuna
reilu kourallinen mungpavun ituja
pieni kourallinen maapähkinöitä paahdettuina (myös cashewpähkinät käyvät)
ruohosipulia tai valkosipulinversoja

lisäksi
tuoretta chiliä silppuna
limetinlohkoja
osa  kastikkeesta (yllä)

Laita riisinuudelit kylmään veteen likoamaan vähintään kaksi tuntia ennen ruoanlaittoa. Kun nuudelit ovat lionneet riittävästi, kaada vesi pois.

Valmista kastike. Jos käyttämäsi tamarinditahna on paksua, ohenna sitä vedellä, jotta saat siitä valuvaa, koostumukseltaan hieman ketsuppia löysempää lientä. Lisää tamarindin joukkoon palmusokeri ja keitä pienellä lämmöllä noin viisi minuuttia eli kunnes sokeri on sulanut. Lisää kalakastike ja anna makujen tiivistyä liedellä vielä toiset viisi minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja jätä jäähtymään.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä sipuli. Kuullota keskilämmöllä sipulisilppuja muutama minuutti. Lisää kuutioitu tofu, lisää hieman lämpöä ja paista tofuun hieman pintaa samalla sekoittaen. Lisää sitten kananmuna, sekoita reippaasti ja "hakkaa" lastassa hyytyvää kananmunaa silpuksi. Kumoa pannulle nuudelit sekä aluksi noin puolet tekemästäsi kastikkeesta. Sekoita ja paista koko komeutta muutamia minuutteja. Lisää idut, sekoita ja maista, lisää tarvittaessa hieman kastiketta. Ripottele päälle pähkinät ja ruohosipulisilppu.

Jos teet ruokaa vain itsellesi, voit säätää maut kohdilleen limettinmehulla ja kastikkeella jo pannulla, tarvittaessa käytä myös kalakastiketta ja palmusokeria. Jos syöjiä on monta, kannattaa limetinlohkot ja osa kastikkeesta laittaa pöytään tarjolle.

*kastikemäärä riittää siis myös pöytämausteeksi. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Jos pidät miedoista mauista, voit myös puolittaa määrät (50ml+50ml+30ml) tätä reseptiä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti