21.7.2015

Kung Po -kana

Ohjetta muokattu tämän ohjeen mukaan.

400g broileria paloina (marinoimatonta)
1 punainen paprika
1 sipuli
4 rkl öljyä (maapähkinä, rypsi tai auringonkukka)
½ tl chilitahnaa (vahvaa)
1 tl riisiviinietikkaa
2 rkl Hoisin-kastiketta
1 tl sokeria
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 rkl valkoviiniä (tai riisiviinietikkaa ½ rkl)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl maissijauhoja (maizena)
Noin kourallinen Cashew tai kuorettomia maapähkinöitä (paahdettuja, suolaamattomia)

Sekoita kuppiin kastikkeen ainekset:

-chilitahna,
-riisiviinietikka,
-hoisin-kastike
-sokeri

Sekoita erikseen marinadin ainekset:

-soija
-seesamiöljy
-valkoviini
-valkosipulinkynsi
-maissijauhot

Laita kananpalaset marinoitumaan marinadiin vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin (niin että maissijauhot sekoittuvat tasaisesti kanojen päälle).

Paista kanaa pannulla öljyssä (2 rkl) pari minuuttia ja siirrä sitten syrjään.

Lisää pannuun 2 rkl öljyä lisää ja kuullota kasvikset (wokki)pannulla. Lisää tämän jälkeen kastike ja lisää paistetut kananpalat viime minuutilla. Lisää pähkinät ja tarkista maku. Voit lisätä lisää hoisin-kastiketta, sokeria tai vaikkapa chiliä. Maapähkinöiden sijasta käy todella hyvin myös cashew-pähkinät (suolattomat ja paahdetut).

Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti