17.2.2016

Broiler-lihapullat

Ohje täältä.

400 g broilerin jauhelihaa
1 prk ranskankermaa
1 dl korppujouhoja
1 chili
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 kananmuna
sitruunan ja/tai limen kuorta ja mehu
korianteria (käytin lehtipersiljaa)
suolaa
pippuria

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Silppua korianteri hienoksi ja raasta sitruunan ja/tai limen kuorta jauhelihan joukkoon. Silppua sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja kuullota niitä paistinpannulla. Kippaa nekin jauhelihan sekaan ja lisää joukkoon loput ainesosat. Sekoita jauhelihataikina kunnolla ja anna korppujauhojen turvota muutaman minuutin ajan.

Pyörittele taikinasta sen kokoisia lihapullia kuin itse haluat ja asettele ne uunipellille. Taikina ei tartu käsiin, jos kostutat kätesi vedellä. Laita pelti uuniin ja anna lihapullien kypsyä n. 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti