13.2.2016

Panang curry - Gaeng Panang

Hyvää on! Ohje täältä.

400 g kanan rintafileitä n.½ cm paksuina lastuina
2 rkl öljyä
3/4 dl Spice up! Panang currytahnaa
3 rkl kuorittuja maapähinöitä paahdettuna ja morttelissa survottuna
5 kuivattua kaffirlimetin lehteä 2 osaan murennettuna
1 rkl ruokosokeria
1½ rkl kalakastiketta
3 dl kookosmaitoa
½ pitkä punainen chili viistosti leikattuna koristeluun
(heitin vielä sekaan tuoretta ananasta pieninä kuutioina)

Sekoita currytahna sekä paahdetut ja murskatut maapähkinät yhdeksi tahnaksi. Kuumenna öljy wokissa ja lisää siihen currytahna-pähkinäseos. Sekoita tahna kunnolla öljyn joukkoon ja paista kunnes tuoksuu.

Lisää kaffirlimetin lehdet ja sekoita hyvin. Laita pannulle 1/3 kookosmaidosta ja sekoita huolellisesti. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes rasva nousee pinnalle. Sekoita välillä. Seuraavaksi pannulle kana. Sekoita kunnolla ja anna kanan saada vähän väriä.
Lisää loput kookosmaidosta ja sekoita huolellisesti. Sitten perässä kalakastike ja sokeri.

Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuntuu ja määrä pienenee. Tässä vaiheessa rasva nousee pintaan. Laita tarjolle ja koristele chiliviipaleilla. Nautiskele maailman parhaasta ruuasta. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti