14.11.2016

Hedelmätarteletti

Ohje K-Ruoka.

Pohja
100g meijerivoita tai leivontamargariinia
3/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja

Täyte
1tlk(2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk(200 g) turkkilaista jogurttia
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2rkl sitruunanmehua tai omenatäysmehua

Koristeeksi
mangoa, vihreitä ja tummia viinirypäleitä, pitaijaa, karambolaa, kiiviä…

Kiille
2dl vettä
1dl hyytelösokeria

Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (Ø 20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää jogurtti ja mausta sokereilla. Kuumenna mehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

Levitä täyte pohjalle. Nosta tartaletti takaisin kylmään hyytymään 2-3 tunniksi. Koristele pinta haluamillasi hedelmillä. Jos käytät kiivihedelmää, lisää se vasta juuri ennen tarjoilua muiden hedelmien päälle. Jos kiivi on pidempään kosketuksissa hapanmaitotuotteen kanssa, sen entsyymi aiheuttaa karvasta makua.

Kiehauta vesi ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut ja anna jäähtyä. Sivele kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti