27.2.2017

Nutella-juustokakku

Omnomnom. Hyvää! Ohje Hella ja houkutus.

pohja
175 g Domino-keksejä
70 g voita

täyte
130 g valkosuklaata
400 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa

Ota tuorejuusto, kananmunat ja ranskankerma hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Murskaa Domino-keksit joko tehosekoittimessa tai kaulimen avulla pussissa. Sulata voi. Sekoita voisula ja keksimuru keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun 20-22 senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele varovasti joukkoon valkosuklaa sekä ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hetki mikrossa. Laita reilun ruokalusikallisen kokoisia Nutella-nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua 150-asteisessa uunissa 40-50 minuutin ajan, kunnes täyte näyttää hyytyneen reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi, jotta kosteus poistuu uunista, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Pidä juustokakkua jälkilämmöllä uunissa vielä tunnin ajan.

Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä. Nauti kakku mielellään vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti