27.2.2017

Överit juuresranskalaiset

Ai että kun oli hyvää! Ohje Hannan Sopalta.

Juuresranskalaiset
n. 1 kg juureksia esim. bataattia, palsternakkaa, lanttua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl hunajaa

Avokado-tzatziki
2 ½ dl turkkilaista jogurttia
1 avokado
½ kurkku
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl sitruunan mehua
suolaa & mustapippuria

Valkopapu-tomaattisalsa
240 g kypsiä valkopapuja
150 g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ punainen chili
1 rkl sitruunan mehua
1-2 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa

Lisäksi
½ prk kuutioita öljyssä
oliiveja
½ cosmopolitan salaatti

Juuresranskalaiset
Kuori juurekset ja leikkaa ne noin etusormen paksuisiksi pölkyiksi. Sekoita juureksiin öljyä ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Ripsi päälle suolaa ja valuta hunajaa. Paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes kypsiä.

Avokado-tzatziki
Raasta kurkku ja siirrä se siivilään valumaan siksi aikaan, kun valmistelet tzatzikin. Kuori ja raasta avokado ja hienonna valkosipulinkynsi ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkasta maku.

Valkopapu-tomaattisalsa
Jos käytät purkkipapuja, niin huuhtele ne huolella ja valuta. Halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna valkosipulinkynsi, chili ja lehtipersilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkasta maku.

Annoksen kasaaminen
Siirrä kuumat juuresranskalaiset tarjoiluastiaan ja laita päälle leikattua salattia. Lusikoi annoksen päälle avokado-tzatzikia, valkopapu-tomaattisalsaa, Apetina kuutioita ja oliiveja. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti