27.2.2017

Spagetti bolognese tonnikalasta ja linsseistä

Varsin kelpo arkiruoka. Ohje täältä.

1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
3 valkosipulinkynttä
0,5 tl oreganoa
reilu desi valkoviiniä tai kasvislientä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 tl suolaa
0,5 tl vastarouhittua mustapippuria
2 dl punaisia linssejä
1 tlk tonnikalaa öljyssä
parmesania

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja selleri. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota siinä sipuli, porkkana ja selleri, noin 8:n minuutin ajan välillä sekoittaen. Lisää valkosipuli ja oregano ja kääntele pari minuuttia. Lisää viini/kasvisliemi, tomaattipyre, tölkkitomaatit, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja keitä sitten keskilämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää kastikkeeseen keitetyt linssit ja tonnikala sekä 1 rkl oliiviöljyä. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia. Tarjoa kastike keitetyn spagetin ja raastetun parmesanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti