17.9.2017

Dulche de leche – Karviaispiirakka

Ohje täältä.

Pohja:

3 dl jauhoja
100 g voita
1 keltuainen
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä

Nypi kylmä voi jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen, sokeri ja vesi ja painele tasaiseksi vaivaamatta liikaa. Lisää vettä hiukan jos taikina jää liian murumaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Ota taikina jääkaapista ja kauli silikonisella alustalla leivinpaperin päällä pyöreäksi. Nosta taikina voideltuun piirakkavuokaan (24cm) ja painele se vuokaan. Kaulitse päältä niin että ylimääräiset reunat tippuvat ja laita ne sivuun. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Täyte:

1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
5 dl karviaisia

Levitä valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito piirakkapohjan päälle. Ripottele karamellin päälle peratut karviaiset. Kauli loppu taikina levyksi silikonisella alustalla. Painele  taikinasta hortensia muotilla pieniä kukkia. Nosta kukat yksitellen piirakan päälle pientä palettiveistä apuna käyttäen.
Voitele kukat kevyesti kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja tarjoile hiukan lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti