17.9.2017

Pihlajanmarjakaprikset

Ohje täältä.

 5 dl perattuja pihlajanmarjoja

Suolaliemi
 2 rkl merisuolaa
 3 dl vettä

Etikkaliemi
 2 dl väkiviinaetikkaa
 4 dl vettä
 2 rkl sokeria
 2 laakerinlehteä

Kuumenna noin puolen litran vetoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella. Ryöppää marjoja puhtaassa vedessä pari minuuttia kattilassa. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin. Lisää vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä 3 päivää.

Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti