25.3.2018

Mustajuurikeitto

Herkullinen keitto vaikka alkuruoaksi. Ohje Hellapoliisilta.
4-5 annosta

500 g mustajuuria
1 l vettä
8 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli tai 100 g kevätsipulia
1 1/2 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa (kokeile myös maustettuja)
(suolaa)

Kuori mustajuuret ja paloittele ne kattilaan veden joukkoon. Kuori perunat ja paloittele ne, kuten myös sipuli ja lisää kattilaan. Laita sekaan kasvisliemikuutiot ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Siivilöi osa keitinvedestä pois, mutta säästä se. Soseuta ainekset ja lisää lientä vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kerma ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki! Rouhi joukkoon mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti