25.3.2018

Taivaallinen maa-artisokkakeitto

No olihan se hyvää. Ohje täältä.

(alkukeitoksi 4:lle, pääruuaksi 2:lle)

500 g (luomu) maa-artisokkaa
1 peruna
1 sipuli
1 rkl voita
1 kasvis(tai kana)liemikuutio
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
valkoviiniä
1/2 tl valkopippuria myllystä

tarjoiluun:
3/4 dl cashewpähkinöitä
3 rkl saksanpähkinä- tai tryffeliöljyä
1 dl kylmäsavupororouhetta (käytin paistettua pekonia)

Kuori peruna ja sipuli. Paloittele. Paloittele myös maa-artisokat ja laita ne kulhoon kylmään veteen (estää artisokkien tummumista). Viipaloi sipuli ja kuullota hetki voissa kattilassa.

Lisää artisokat, peruna, kasvisliemitiivistekuutio ja vesi kattilaan. Anna liemen kiehahtaa ja jätä ainekset kypsymään kannen alle n. 20 minuutiksi, tai kunnes artisokat ovat pehmeitä.

Kasvisten kypsyessä voit paahtaa pähkinät 225 asteisessa uunissa pellillä n. 3-5 min. Siirrä pähkinät lautaselle jäähtymään ja rouhi. Jos käytät tarjoilussa ilmakuivattua kinkkua, voit paahtaa siivut yhdessä pähkinöiden kanssa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileän samettiseksi. Sekoita kerma keiton joukkoon. Mausta valkopippurilla. Lämmitä keitto, mutta älä enää kiehauta. Tarkista maku.

Jaa keitto annoskulhoihin tai tarjoile suuresta keittokulhosta. Ripottele pinnalle paahdettu pähkinärouhe ja kylmäsavupororouhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti