17.6.2018

Raparperipiirakka

Ohje täältä.

Pohja:

1 kananmuna
1dl sokeria
150g sulaa margariinia / voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
vaniljasokeria oman maun mukaan

Päälle:

3 raparperin vartta pilkottuna
1 kananmuna
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
vaniljasokeria ja kanelia
muutama ruokalusikallinen sokeria raparperien päälle

Sekoita sula voi ja kananmuna yhteen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää voi-kananmunaseos. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (pyöreä n 26cm) ja nostele reunoilta ylös.

Asettele pohjan päälle pilkotut raparperit ja muutama ruokalusikallinen sokeria niiden päälle. Myös kanelia voi ripotella suoraan raparpereille. Saa laittaa aika reilulla kädellä. Vatkaa tuorejuusto, muna ja mausteet yhteen, ja kaada vuokaan raparperien päälle. Paistoaika n. 200 astetta ja 25-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti