18.8.2018

Hoisin-lihapullavartaat

Ohje leikattu talteen jostain sanomalehdestä.

16kpl

Hoisin-kastike:
3/4 dl hoisinkastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1/2 tl sokeria
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl jauhettua inkivääriä

Lihapullat:
700 g jauhelihaa
1 iso muna
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua timjamia
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:
seesaminsiemeniä
2 kevätsipulinvaratta
bambuvartaita paistamiseen

Laita bambuvartaat likoamaan kylmään veteen. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Sekoita jauhelihaan muna, hienonnettu valkosipuli, persilja, timjami, sula sekä mustapippuri. Muotoile taikinasta n. 5cm palloja ja pujota ne vartaisiin. Sivele pintaan öljyä ja grillaa 15-20 minuuttia vartaita käännellen kunnes lihapullat ovat kypsiä ja saaneet väriä (itse tein nämä uunissa). Sivele kypsät lihapullat kastikkeella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua kevätsipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti