19.8.2018

Minttu-suklaapalat

Ohje Valiolta.

200 g Valio voita
2 dl Valio kevytmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl (1 rkl = 3 tl) leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl Marianne crush -rouhetta

KUORRUTUS
100 g Valio normaalisuolaista voita
1 dl tomusokeria
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa minttu-suklaa

PINNALLE
n. 50 g tummaa suklaata tai minttusuklaata

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se samalla jäähtyy. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos, jauhoseos sihdin läpi sekä karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 - 17 min.

KUORRUTUS

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Enemmän kuorrutusta haluavat - kuorrute on helppo tehdä puolitoista tai kaksinkertaisena (kuvassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti