19.8.2018

Saaristolainen voileipäkakku

Ohje Valio.

POHJA
350 g saaristolaisleipää
150 g Valio voita

KYLMÄSAVULOHITÄYTE
3 liivatelehteä
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1 prk (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
150 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl limemehua

KATKARAPUTÄYTE
3 liivatelehteä
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt tilli tuorejuustoa
1 prk (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
180 g katkarapuja
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl tilliä hienonnettuna
1 rkl limemehua

KORISTELUUN
kakussa käytettäviä raaka-aineita


Hienonna leipä karkeasti monitoimikoneen leikkuuterällä tai veitsellä. Laita leipämuru muovi- tai lasikulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi kulhoon. Kuumenna mikrossa täydellä teholla, kunnes voi on sulanut. Samalla leipä rapeutuu hiukan. Levitä puolet seoksesta leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle.

Valmista kylmäsavulohitäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna  kylmäsavulohi ja punasipuli. Sekoita täytteen ainekset limemehua lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Levitä täyte pohjalle. Nosta jääkaappiin hyytymään toisen täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista katkaraputäyte samaan tapaan kuin kylmäsavulohitäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut sekä tilli. Sekoita täytteen ainekset limemehua lukuunottamatta kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin.

Levitä loppu leipä-voiseos hiukan hyytyneen kylmäsavulohitäytteen päälle. Kaada katkaraputäyte sen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli. Koristele kylmäsavulohella, katkaravuilla, tillillä ja kevätsipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti