2.5.2019

Donitsit

.Ohje täältä.

1 dl piimää
1 dl sokeria
1/2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 (luomu)appelsiinin kuori tai 2 tl kardemummaa
Lisäksi öljyä pellin voiteluun
(50g voita) uunissa paiston jälkeen

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin. Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista. Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.

Mansikkakuorrute

3dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 3rkl vettä

Mittaa mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon. Lisää vesi tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tahnamaisen, mutta hieman valuvan kuorrutteen. Dippaa donitsit sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan kinuskiin tai mansikkakuorrutteeseen ja koristele koristerakeilla. Anna kuorrutteen kuivua ja koristele vielä sulatetulla valkosuklaalla.

Limoncello-kuorrute (ohje täältä)

20 g voita
1 rkl limoncelloa
1,5 dl tomusokeria
1–2 tl vettä
1 tippa keltaista pastaväriä (käytin keltaista geeliväriä)
Nonparelleja

Sulata voi kattilassa. Lisää limoncello kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon tippa keltaista pastaväriä. Lisää nesteet pieneen kulhoon, jossa on tomusokeri. Lisää joukkoon vesi ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti