19.5.2019

Pinaatti-broilerpyörykät kookosmaidossa

Ohje täältä.

Raaka-aineet pyöryköille:

800 g broilerin jauhelihaa
100 g pakaste pinaattia (voit toki käyttää tuorettakin)
1 sipuli
2 tl mangocurrya (SantaMaria)
½  tl suolaa (osa suolasta tulee tuosta mangocurrysta)
1 tl valkosipulijauhetta
¼-1/2 tl chilijauhetta
1-2 kananmunaa (jos kananmuna on kovin iso, niin yksi riittää)

Kastike sekä pyöryköiden keitinliemi:

2 tlk kookosmaitoa (800 ml)
1 fond du chef chicken kana kuutio
2 tl mangocurry jauhetta (SantaMaria)
persiljaa tai korianteria

OHJE:

Ota pinaatti sulamaan. Purista nyrkissä ylimääräinen neste, voit taputella vielä talouspaperilla  ja leikkaa sitten veitsellä pieneksi.

Silppua sipuli kuutioiksi.

Laita broilerin jauheliha kulhoon, lisää kuivamausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita pienitty pinaatti sekä silputtu sipuli massaan ja lopuksi kananmunat.

Leivo pyörykät öljytyin/vedellä kastetuin käsin, määrästä tulee reilu 20 pyörykkää.

Kaada kookosmaito tölkit (käytä toisesta tölkistä vain se kiinteä valkoinen osa) korkealaitaiseen pannuun tai kattilaan.

Anna kiehahtaa ja lisää kanafondi sekä 2 tl mangocurrya.

Laita pastat (n.100g/syöjä) kiehumaan omaan kattilaan ja keitä paketin ohjeen mukaan.

Lisää noin puolet pyöryköistä kastikkeeseen ja anna kiehua noin pari minuuttia ja käännä pullat.

Kun pullat ovat valmiit siirrä ne pannun toiseen laitaan ja lisää hiljalleen loput pullat ja keitä kypsiksi n. 2 minuuttia/puoli.

Silppua päälle persiljaa tai korianteria.


Nauti pastan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti