2.6.2009

Italialaiset lihapullat

Foodoon sivuilta bongasin makoisan kuuloisen lihapullakastikkeen. Alkuperäinen ohje alla, suluissa omat muutokseni.



400 g naudan paistijauhelihaa
1-2 siivua paahtoleipää
1 dl lihaleintä
1 kananmuna
10 pientä kaprista (5 isoa)
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl suolaa
mustapippuria

Leikkaa paahtoleipien ulkoreunat pois ja pehmennä sisus lihaliemessä. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, hienonnetut tomaattisiivut sekä kaprikset ja mausteet. Lisää taikinaan turvonnut leipä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan ja pyörittele siitä sen jälkeen pieniä lihapullia. Paista lihapullat kypsiksi joko uunissa tai paistinpannulla ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon.

Tomaattikastike

2 tlk (n.4 dl) yrteillä maustettua tomaattimurskaa (1/2 chilimaustettua, 1/2 yrteillä maustettua)
2 dl kasvislientä tai vettä
1 sipuli (unohdin kauppaan, korvasin ruohosipulilla)
2-3 valkosipulinkynttä
pizzamaustetta
chiliä (mustapippuria)

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota niitä kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Lisää joukkoon mausteet sekä nesteet ja keitä kastiketta 20 min ajan. Paseeraa kastike halutessasi ja lisää joukkoon lihapullat maustumaan. Tarjoile lihapullakastike tuorepastan kanssa.

Setti oli ihan ok, mutta jotain jäi puuttumaan. Täydellisen lihapullakastikkeen metsästys jatkuu, ideoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti