7.12.2009

Oliivi-leseleipä / Focaccia

Ohje suoraan Elovenan vehnälesepakkauksesta.

3dl vettä
1/2-1tl suolaa
1rkl sokeria
2dl vehnäleseitä
1ps kuivahiivaa
5-6dl vehnäjauhoja
1/2dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Pinnalle:
Mustia oliiveja
Fetajuustokuutioita

Voiteluun:
Juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2tl kuivattua rosmariinia

Sekoita +42 asteiseen veteen suola, sokeri ja vehnäleseet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot ja viimeisenä rypsiöljyvalmiste. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina jauhotetuin käsin uuninpellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Painele kuoppiin oliiveja ja fetajuustokuutioita. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Voitele lämmin leipä rosmariinilla maustetulla rypsiöljyvalmisteella.

2 kommenttia:

  1. Ihana leipä, justiinsa leivoin. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta, täytyykin tehdä taas pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista