22.1.2012

Amiran yrttinen kanapata

Ohje on napattu talteen vuosia ja vuosia sitten jostain lehdestä (Amira Khalifan haastattelusta). Olen tehnyt monta kertaa ja teen jatkossakin.

1 ruukku tuoretta basilikaa
1/4 ruukkua tuoretta timjamia
1/2 ruukkua tuoretta salviaa
4 (n. 1 1/2 kg broilerin maustettuja koipireisipaloja)
4-6 erilaista sipulia (puna-, salotti- ja keltasipulia)
1 iso kokonainen valkosipuli
1 punainen paprika
1 tl karria
1 tl meiramia
1/2 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 tl sitruunapippuria
reilu ripaus chiliä
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 dl hillosipuleita

Tee kokonaisista yrttien lehdistä "peti" uunipadan pohjalle. Tee broilerinkoipiin viiltoja tunge nahan alle tuoreita basilikanlehtiä ja pari viipaloitua valkosipulinkynttä. Mausta broilerinpalojen pinnat karrilla ja asettele ne pataan. Pane lohkotut sipulit, loput kuoritut valkosipulit ja paloiteltu paprika pataan broilerinkoipien väleihin. Mausta koivet meiramille, rosmariinilla, oreganolla, suolalla, pippureilla ja chilillä. Sulje padan kansi ja laita pata uuniin 225 asteeseen kahdeksi tunniksi. Lisää ensimmäisen tunnin jälkeen tomaatit ja hillosipulit. Voit ottaa kannen pois viimeiseksi 20 minuutiksi, jolloin saat koipiin rapean pinnan. Nosta pata uunista, anna vetäytyä hetki ja tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.

3 kommenttia:

  1. Itse olen poiminut saman lehtileikkeen vuosia sitten ja täytyy sanoa, että hyvä poiminta :)

    Reija

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kirsi kun olet laittanut reseptin nettiin! Minä myös olen aikanaan tätä tehnyt ja herkulliseksi havainnut. Sain tuosta yllä olevasta kätevästi kauppalistalle tarvittavat mausteet ja lisukkeet. Resepti ei tullut mukaani, sattumalta kokeilin josko löytäisin ohjeen! Tulevana viikonloppuna keittiössämme syntyy tyttären ja hänen kummitätinsä kanssa yhteistyössä ihana kanapata!

    VastaaPoista
  3. Teen tätä aika harvoin ja yllätyn joka kerta kuinka maukasta kanasta voikaan saada! Ja onnistuu aina :)

    VastaaPoista