8.4.2012

Karitsanlihapannu

Ohje Pirkan "Nopea karitsankäristys" -paketista.

240g karitsankäristystä (pakaste)
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
400g kiinankaalia
1-2 paprikaa kuutioituna
1 dl vettä
1/2 tl suolaa (laitoin rutkasti enemmän)
1/2 tl mustapippurirouhetta (laitoin rutkasti enemmän)
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
(1 rkl vaaleaa kastikesuurustetta - en laittanut)
3 rkl hienonnettua persiljaa

Kuori ja leikkaa halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja vähän sulanut karitsankäristysliha parin sentin viipaleiksi. Kiehauta paistokasarissa lihasuikaleet ja irrota kerrokset toisistaan. Kun liha on sulanut, lisää kasariin sipulit kuullottumaan. Lisää hetken kuluttua kiinankaalisuikaleet, paprikakuutiot ja tilkka vettä. Mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää hienonnettu persilja.

Tarjoile perunamuusin kanssa. Ohje täällä.

1 kg perunoita
1-2 dl maitoa
1 sipuli
suolaa
2 rkl voita

Kuori perunat ja laita ne kiehumaan veteen. Muista lisätä suola jo keittovaiheessa. Kun perunat ovat kypsiä, survo ne. Yksi tapa tehdä hyvää muusia on käyttää sähkövatkainta perunoiden rikkomiseen. Älä vatkaa liikaa, tai muusista tulee samanlaista liisteriä kuin kaupan valmismuuseista. Laita nokare voita ja noin desilitran verran (lämmitettyä) maitoa muusiin samalla kun vatkaat muusia. Maitoa ei myöskään saa laittaa liikaa. Lisää silputtu sipuli. Jos haluat, että muusissa ei ole sattumia, niin kannattaa kypsentää sipuli etukäteen tai jättää se kokonaan laittamatta.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti