7.4.2012

Tsatsiki

Ohje täältä.

4 dl maustamatonta jogurttia (käytin turkkilaista)
1/2 kpl kurkkua
4 tl suolaa
3 kpl valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä

Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia. Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa tsatsikia rapeakuorisen leivän kanssa - tässä tapauksessa pitaleipien välissä jauhelihapihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti