22.9.2012

New York cheese cake

Ihan hyvää, vähän olisin makua kaivannut enemmän. Koostumus oli kyllä täydellinen. Ohje täältä.



POHJA
200 g digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
1/2 kanelia

TÄYTE
3 prk (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
(Philadelphia)
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetinkuorta
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (200 g) ranskankermaa

PÄÄLLE
1 tlk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
2tl limettimehua

VADELMAHILLOKE
2dl vadelmahilloa
2 rkl vettä
200 g vadelmia (lisäsin myös vähän mustaherukoita)

KUUMENNA uuni 175 asteeseen. Tee pohja. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin  kanssa. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan ( halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi.

Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sitä sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin tunnin ajan.
Sekoita päällyksen ainekset ja levitä kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Tee vadelmahilloke. Mittaa hillo ja vesi kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes hillo muuttuu juoksevammaksi. Siivilöi seos ja laita se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon vadelmat, kääntele kevyesti ja tarjoa juustokakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti