23.9.2012

Se parempi jauhelihamureke ja punajuuripyre

Ohje (ja huomattavastit kauniimmat kuvaat kauniimmasta esillepanosta) täältä. Noudatin kokolaille ohjette ja ihan hyvää tuli. Tuo lihan keittäminen 68 asteessa oli ainoa haaste...



300g naudan jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2 kananmunaa
persiljaa (käytin kuivattua)
1rkl sinapinsiemeniä
tl kapriksia (jätin pois)
hieman merisuolaa ja mustapippuria
ilmakuivattua kinkkua
4 keitettyä kananmunas

Leivinpaperille vieretysten prosciutto-kinkkusuikaleita. Niiden päälle lihamurekemass n.1cm paksuiseksi levyksi ja sen päälle siihen keskelle jonoksi neljä keitettyä kananmunaa
(kananmunista päistä palaset pois, jotta ovat kiinni toisissaan).

Rullaa leivinpaperia avuksi käyttäen pötköksi ja kääri tiukasti kelmuun ja laita pakastepussiin. Sulje pussi tiukasti. Laita pötkö 68 asteiseen veteen (parsakattila toimii tässä mainiosti) kypsentymään 40 minuutiksi.

Valmista sillä aikaa punajuuripyre.


2 tuoretta punajuurta
1 iso sipuli
1rkl öljyä
2dl valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria
1,5dl kuohu- tai vispikermaa
1rkl fetajuustoa

Kuori ja raasta punajuuret ja hienonna sipuli. Kuullota molempia öljyssä n.5min ja lisää
valkoviini. Keitä kannen alla hiljalleen kypsäksi n.30minuuttia. Kypsennettyään soseuta niitä hieman, lisää kerma, mausteet, feta ja soseuta uudelleen silkkiseksi pyreeksi.

Keitä isukkeeksi ruusukaaleja 3min vedessä ja paista sen jälkeen vielä voissa pannulla luumutomaattien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti