6.1.2013

Dajm-kermalla peitetty suklaakakku.

Njam! Ohje Mia Öhrnin kirjasta "Uudet Suklaaherkut".


Kakku
200g voita
200g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2dl sokeria
2 1/2dl (150g) vehnäjauhoja
Ripaus suolaa

Dajm-kermavaahto
2 1/2dl kuohukermaa
1 1/2rkl kaakaojauhetta
1 1/2rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (á 56g) Dajm-suklaata

Voitele pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka. Aloita taikinan tekeminen sulattamalla voi kulhossa mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä. Taita suklaa pienemmiksi paloiksi, lisää palat lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hiukan.

Vatkaa kanamunat ja sokeri kevyesti, ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa 14-15 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä mielellään vielä yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa sitä liian kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa Dajm-suklaat rouheeksi ja kääntele kermavaahtoon. Levitä vaahto kakun pinnalle ja koristele Dajm-rouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti