3.1.2013

Keksit purkissa


 Ohje täältä.





















3 1/4 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl tumma sokeria (esim. muscovadoa tai ruokosokeria)
2½ dl (isoja) kaurahiutaleita
 1 1/4 dl tavallista sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl m&m -karkkeja tai ranskanpastilleja
1½ dl suklaarouhetta
1½-2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

2 munaa
100g pehmeää voita

Jos ladot kuivat aineet purkkiin, tee se ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Litraiseen purkkiin ainekset juuri mahtuvat, kunhan tiivistän jokaisen aineskerroksen huolellisesti esimerkiksi puunuijalla painelemalla. Laita purkin mukaan lappu, johon ohjeistat keksien teon loppuine aineksineen.

Jos taas teet cookiet saman tein, sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kevyesti vatkattu muna sekä pehmeä/puoliksi sulanu voi. Sekoita huolella. Käsin taikinan saa nopeiten ja helpoiten sekaisin. Pyörittele taikinasta 3-4 sentin palleroita, paina halutessasi hieman lyttyyn ja paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilmassa riittää hieman vajaa 180 astetta) 6-8 minuuttia. Keksit saavat olla uunista tulleessan todella pehmeitä, jotta ne jäävät ihanan sitkeiksi jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti