6.1.2013

Täytetty kalkkunanrinta

Mitä Pastanjauhajat edellä, sitä Kirsi loves Food perässä. Ohje siis täältä. Tämä oli kyllä vallan mainio ruoka! Herkullista täytettä jäi neljästä pihvistä reilusti yli, joten laitoin sitä vielä rullien päällekin.

Täyte
300 g pakastepinaattia, sulatettuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
puolisen litraa kanalientä
pari-kolme kourallista krutonkeja (paahdoin neljä paahtoleipää, leikkasin reunat pois, valelin öljyllä, maustoin suolalla ja pippurilla ja leikkasin kuutioiksi.
1/4 tl kanamausteseosta (laitoin ripauksen suolaa, pippuria, persiljaa, rosmariinia ja valkosipulijahetta)

Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä. Purista tai siivilöi pinaatista ylenmääräinen vesi pois ja laita pinaatti sitten pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla ja hämmentele, kunnes liemi on läpeensä kuumaa.

Lisää kanaliemi ja sekoittele taas, kunnes keitos on kuumaa. Lisää sitten krutongit ja kanamauste ja sekoittele, kunnes krutongit ovat pehmenneet kunnolla ja imeneet niin paljon nestettä kuin suinkin.

Itse ruoka
kalkkunaleikkeitä (esim. puoli kiloa - itse käytin kanan pintamaustettuja fileepihvejä)
suolaa, pippuria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta
oliiviöljyä
0,5 dl kanalientä

Lämmitä uuni 205 C:hen. Nuiji kalkkunaleikkeet ohuiksi, tasaisiksi levyiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita jokaiselle leikkeelle lusikallinen täytettä ja levitä se tasaisesti. Älä kuitenkaan kaaviloi sitä aivan reunoille saakka – muuten se näet tursuaa ikävästi, kun rullaat leikettä kasaan. Rullaa sitten, lyhyimmältä sivulta aloittaen, kalkkunanrinnat tiukoiksi kääröiksi ja asettele ne saumapuoli alaspäin uunivuokaan.

Ripottele rullien päälle hieman paprikajauhetta ja tiristä perään oliiviöljyä. Kaada loraus kanalientä vuoan pohjalle, peitä kannella ja paista 15-20 minuuttia tai vähän enemmän, jos jätit leikkeet kovin paksuiksi. Paista lopuksi vielä 5 minuuttia ilman kantta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti