6.1.2013

Minttusuklaamuffinit

Ohje Mia Öhrnin kirjasta "Uudet Suklaaherkut". Itsellä nämä lässähtivät komeasti, mutta maku oli kohdallaan. Ohjeesta tulee 8 isoa tai 12 pienempää muffinia.

Muffinit
125g tummaa suklaata
100g huoneenlämpöistä voita
1 1/2dl sokeria
2 kanamunaa
3/4dl (45g) vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1/2tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Noin 8-10 tippaa piparminttuaromia

Kuorrute
1/2rkl voita
2dl (120g) tomusokeria
1 1/2rkl maitoa
(muutama tippa piparminttuaromia)

Sulata suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kanamunat yksi kerrallaan vaahtoon ja vatkaa seosta hetki lisäysten jälkeen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään, ja lisää sihdin läpi seokseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja piparminttuaromi. Kääntele seos varoen taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin niin, että niiden yläreunasta jää vapaaksi 1 cm. Kypsennä muffineja 175-asteisen uunin keskiosassa runsas 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata kuorrutteen voi mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa. Sekoita siihen tomusokeri ja sen verran maitoa, että saat hyvin paksun kuorrutteen. Lisää joukkoon muutama tippa piparminttuaromia, jos haluat saada vahvan mintun maun. Nosta kulho mikroaaltouuniin ja kuumenna seosta täydellä teholla 5-10 sekuntia. Sekoita ja kuumenna vielä 10-20 sekuntia täydellä teholla niin, että seoksesta tulee joustavaa ja levitettävää. Levitä kuorrute muffinien pinnalle ripeästi, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti