14.7.2013

Tomaatti-mozzarellapiiras

Ohje täältä.

1 pkt voitaikinaa (piirakkataikina on omaan makuun parempi)
kypsiä tomaatteja
muutama paketti buffalo Mozzarellaa
1 pkt creme fraichea
kivettömiä kalamata oliiveja
tuoreita yrttejä (kuten oregano ja timjami)
valkosipulia

lisäksi myös

sormisuolaa
hunajaa
mustapippuria myllystä

Kaulitse voitaikina sopivaksi käyttämääsi uunipeltiin, voitele reunat kananmunalla ja paista taikinalevyä itsekseen n. 200 C asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Pohja saa siis kypsyä hyvin ennen täytteiden lisäämistä - näin ehkäistään mm. mozzarellan palaminen ja varmistetaan pohjan kypsyminen läpikotaisin.

Pyöräytä viipaloituja tomaatteja pannulla oliiviöljyssä - lisää pannuun valkosipulin kynsi tai muutama, loraus hunajaa, rosmariinin oksia (tai mitä yrttejä käytätkään) ja sormisuolaa. Hunajan lisäys on pieni niksi lisätä varsinkin talviaikaan kovin vetisiin tomaatteihin lisää makeutta. anna tomaattien imeä itseensä aromit pannusta ja siirrä sivuun.

Kun pohja alkaa näyttää kypsältä, ota se uunista ja painele keskeltä kohonnutta piirasta kevyesti lastalla alaspäin. Levitä piirakkapohjalle creme fraiche, lado tomaatit pohjalle ja kaada lopuksi ihana hunaja-valkosipuli-rosmariini-oliiviöljyliemi tomaattien päälle tuomaan lisämakua. lisää vielä oliivit, mozzarella käsin revittyinä köntteinä, pippuria myllystä ja sormisuolaa. Paista uunissa vajaa 10 minuuttia, tai kunnes piiraan reunat saavat kauniin rusehtavan sävyn ja juusto on just eikä melkein täydellistä.

Ripottele päälle vielä tuoreita yrttejä ja tarjoile omatekoisen peston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti